Stop stagediscriminatie met Supergaande

Als je jong bent droom je over je toekomst. Behalve over die mooie auto en dat prachtige droomhuis, heb je misschien ook al een droombaan op het oog. Daarom heb je een bepaalde studie gekozen en wil je in de praktijk ervaren hoe dat straks is.

Een stage is de eerste stap in je carrière. Dan moet je voor díe stage gaan. De stage die jij wilt en past bij je studie. Toch krijg je die niet altijd. Je wordt bijvoorbeeld afgewezen vanwege je niet-Nederlandse naam, je huidskleur, of je hoofddoek. Dat mag helemaal niet. De Algemene Wet Gelijke Behandeling verbiedt dat in Nederland. Als jongeren zich hierover niet laten horen dan verandert er niks.

Wij zetten ons in voor gelijke kansen bij het vinden van een stageplaats voor mbo-studenten. Help ons stagediscriminatie stoppen!

Wat kan jij doen?

Wij hebben jullie nodig. Om te laten zien dat stagediscriminatie veel voorkomt en mee te praten over de oplossingen. Dus meld het ons als je het hebt meegemaakt, deel jouw verhalen en ervaringen of word Crew Member om actief bij te dragen stagediscriminatie de wereld uit te helpen.

Je kan ons mailen via info@mensenrechten als je:

  • Je ervaring met stagediscriminatie met ons wilt delen
  • Vragen hebt over discriminatie en wat je kan doen
  • Een zaak bij het College wilt starten over jouw ervaring met discriminatie

Wij nemen contact met je op. Doen dus, want jij wilt niet zomaar een stage, maar die stage!

tekst: # ik wil die stage

Supergaande in actie

Met drie vlogs kwamen Qucee en Nesim van Supergaande in actie tegen stagediscriminatie. Zij spraken op straat met jongeren die wel eens te maken kregen met discriminatie bij het vinden van een baan of zoeken van een stage. Ook deden ze een snel onderzoekje naar vooroordelen bij het solliciteren en gingen in de derde vlog op een superstage samen met een kandidaat.

Hier vind je de links naar de drie vlogs op het YouTube-kanaal van Supergaande:

Tips & Tricks van Supergaande

  • Maak je CV top door iemand anders te laten dubbelchecken
  • Zorg dat je er spang uitziet
  • Check alles over het bedrijf waar je stage wilt lopen
  • Wees gemotiveerd en ga shinen op die stage
  • Lukt het je niet om een stage te vinden en denk je dat dat door je afkomst of geloof komt, kom altijd in actie!
  • Geef stagediscriminatie pakkies