Stuur ons een e-mail als je vragen hebt over mensenrechten of vul ons klachtenformulier in als je een melding wilt doen over discriminatie of een andere mensenrechtenschending. Voor algemene vragen zijn wij op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur telefonisch bereikbaar.
Je kunt parkeren op de openbare weg langs het Griftpark. Aan de overkant van het College is bijvoorbeeld een klein parkeerterrein (let op: dit is betaald parkeren).
Met een gehandicaptenparkeervergunning zijn er invalideparkeerplaatsen beschikbaar. Je mag gratis parkeren op de invalideparkeerplaatsen, maar ook op plekken waar betaald parkeren is. Behalve op plekken met het bord 'Vergunninghouders'.
Voor medewerkers van antidiscriminatievoorzieningen (ADV) hebben wij een telefonisch spreekuur. Het ADV-spreekuur is bedoeld voor het bespreken van lastige gelijkebehandelingsvraagstukken waar binnen de eigen ADV geen oplossing of antwoord op bekend is. . Wij zijn bereikbaar op maandag t/m woensdag tussen 13:00 - 15.00 uur via +31 (0)30 888 3 888 (optie 3).
Pers
Ben jij een journalist en heb je een persvraag, interviewverzoek of wil je een zitting bijwonen? Neem contact op met onze woordvoerders via pers@mensenrechten.nl of +31 (0)30 888 3 885. Wij zijn bereikbaar op werkdagen.
Zittingen
De zittingen zijn openbaar. Om de privacy van de belanghebbenden en het publiek te waarborgen is voor het bijwonen van een zitting is onze persrichtlijn van toepassing. Bovendien zorgt die ervoor dat een zitting ordelijk verloopt.
Journalisten zijn welkom bij de zittingen van het College. In onze agenda staan alle aankomende zittingen.
Op de dag zelf kunnen journalisten zich een kwartier voorafgaand aan de zitting melden bij de afdeling communicatie.
Journalisten kan gevraagd worden om een kopie van hun perskaart (van de Nederlandse Vereniging van Journalisten).
Journalisten kunnen alleen opnames maken op plaatsen die door de afdeling communicatie zijn aangewezen, gelet op de privacy van het publiek en de medewerkers van het College.
Na de zitting kan de journalist verzoeker en/of verweerder interviewen, fotograferen of filmen, maar alleen nadat hiervoor nadrukkelijk toestemming is gegeven door de betrokken partijen.
Aan het einde van de zitting geeft het College de datum waarop het schriftelijk uitspraak doet. De uitspraak verschijnt op oordelen.mensenrechten.nl.
Het geluid van mobiele telefoons is uitgeschakeld. Journalisten mogen tijdens de zitting tekstberichten via hun telefoon/laptop versturen. Als het versturen van tekstberichten belemmerend werkt voor de voortgang van de zitting, kan de zittingsvoorzitter dit verbieden.
Na toestemming van de afdeling communicatie is het mogelijk om beeldopnamen te maken van de zittingszaal, het College en de professionele procesdeelnemers. Verzoeker en verweerder moeten onherkenbaar in beeld zijn, tenzij verzoeker en/of verweerder uitdrukkelijk toestemming geven om herkenbaar in beeld te komen.
In verband met een ordelijk verloop van de zitting worden beeldopnames gemaakt vanuit een vaste opstelling van de camera.
Na toestemming van de afdeling communicatie is het mogelijk om geluidsopnamen te maken van het College en de professionele procesdeelnemers. Geluidsopnamen van verzoeker en/of verweerder zijn alleen toegestaan als zij hiervoor toestemming geven.
Als in een geluidsopnamen persoonsnamen voorkomen, worden deze bij uitzending gewist, dan wel vervangen door een geluidssignaal.
Er mogen geen beeld- of geluidsopnames gemaakt worden van het aanwezige publiek. Rechtstreekse uitzending is niet toegestaan.
Als het College een verzoek voor het maken van beeld- en geluidsopnames afwijst, zal het dit besluit motiveren. Het belang van de openbaarheid wordt hierbij afgewogen tegen onder andere een goede rechtspleging, de privacy van de procesdeelnemers, het ordelijk verloop van de zitting en veiligheidsaspecten.