08 juni Zitting over discriminatie op grond van handicap / chronische ziekte

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie College voor de Rechten van de Mens, Kleinesingel 1-3, 3572CG Utrecht

Zie locatie op Google Maps

Zet in mijn agenda

Een vader klaagt namens zijn dochter dat een internationale school zijn dochter heeft gediscrimineerd op grond van haar handicap of chronische ziekte door de herinschrijving van zijn dochter op de school te weigeren, omdat zij volgens de school niet geschikt is voor de opleiding nu zij vanwege haar chronische eetstoornis niet alle lessen kan volgen en daarom de opleiding volgens de school niet met een diploma kan afsluiten. Volgens de vader had de school moeten onderzoeken of de belemmeringen voor deelname aan het onderwijs kunnen worden weggenomen door het verrichten van een of meer doeltreffende aanpassingen.

Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

Wil je aanwezig zijn? 

Je kunt je aanmelden via info@mensenrechten.nl.

Reservering van de beschikbare stoelen geschiedt op volgorde van aanmelding, maar om de openbaarheid van zittingen te garanderen wordt aan leden van de pers voorrang gegeven. Als de maximale capaciteit van de zittingszaal is bereikt, kunnen we je helaas geen toegang tot het College verlenen.

Heb je nog vragen, dan kun je bellen naar telefoon 030 - 888 3 888.