08 maart Zitting over discriminatie op grond van geslacht

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie College voor de Rechten van de Mens, Kleinesingel 1-3, 3572CG Utrecht

Zie locatie op Google Maps

Zet in mijn agenda

Een vrouw heeft met haar vriend een hypotheek aangevraagd bij een organisatie. Hoewel zij de aanvrager was,  werd de correspondentie op haar vriends naam verstuurd. Ook wilde zij als eerste rekeninghouder op de aanvraag worden vermeld. Maar ook hier werd haar vriend als eerste rekeninghouder vermeld. De vrouw vindt dit discriminatie op grond van haar geslacht. Ook klaagt zij over de klachtafhandeling.

Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

Wil je aanwezig zijn? 

Je kunt je aanmelden via info@mensenrechten.nl.

Reservering van de beschikbare stoelen geschiedt op volgorde van aanmelding, maar om de openbaarheid van zittingen te garanderen wordt aan leden van de pers voorrang gegeven. Als de maximale capaciteit van de zittingszaal is bereikt, kunnen we je helaas geen toegang tot het College verlenen.

Heb je nog vragen, dan kun je bellen naar telefoon 030 - 888 3 888.