Trainingen over mensenrechten

Je komt mensenrechten vaak tegen in je werk of in je persoonlijk leven zonder dat je je hiervan bewust bent. Vooral in je werk kan het behulpzaam zijn om te weten hoe het precies zit. Wij bieden verschillende trainingen over mensenrechten voor professionals.

Gastlessen mensenrechten

Op school komen leerlingen vaak al in aanraking met mensenrechten. Bijvoorbeeld omdat je geen stageplaats kan vinden om de niet-Nederlandse naam van een student. Met onze gastlessen op onder andere middelbare scholen en ROC's geven we leerlingen en studenten inzicht in de rol van mensenrechten in ons dagelijks leven.

Lunchlezingen mensenrechten

Op de werkvloer kom je vaak mensenrechten tegen zonder dat je je hier bewust van bent. Bijvoorbeeld binnen het personeelsbeleid. Aan de hand van een specifiek thema geven we een inspirerende lezing.

Training Selecteren zonder vooroordelen

Een onderwerp als gelijke beloning van mannen en vrouwen is best lastig. Er komen veel juridische regels bij kijken en die zijn niet altijd even toegankelijk. Wij bieden de training Selecteren zonder vooroordelen waarbij je inzicht krijgt hoe je onbedoeld soms toch vooroordelen laat meespelen bij het aannemen van nieuwe medewerkers.

Meer informatie over de training Selecteren zonder vooroordelen

Training op maat

Is er binnen jouw organisatie of onderwijsinstelling behoefte aan uitleg of training over een specifiek mensenrechten thema? We denken graag mee over een passende workshop of training.

Praktische informatie

Er zijn meestal geen kosten verbonden aan onze trainingen over mensenrechten. Onze trainingen vinden plaats op afspraak. Wil je precies weten wat we voor jou kunnen doen, neem dan contact met ons op. 

Trainingslocatie

Wij geven de trainingen bij het College voor de Rechten van de Mens in Utrecht of in overleg op locatie.

Ons adres is:
Kleinesingel 1-3
3572 CG Utrecht

Zie locatie op Google Maps