Wilco de Jonge nieuwe directeur College voor de Rechten van de Mens

Wilco de Jonge wordt per 1 juni 2022 de nieuwe directeur van het College voor de Rechten van de Mens.  

Portret Wilco de Jonge, directeur van het College voor de Rechten van de Mens
Wilco de Jonge, directeur van het College voor de Rechten van de Mens

Wilco de Jonge (1964) is sinds 2018 Operationeel Directeur bij Save the Children Nederland. Eerder vervulde hij diverse managementfuncties bij non-profitorganisaties zoals Amnesty International Nederland, Press Now en het Nederlands Helsinki Comité. 

Het College is verheugd over de komst van Wilco als nieuwe directeur. Via zijn jarenlange managementervaring in diverse non- profitorganisaties heeft hij ruime kennis opgedaan over de bescherming van mensenrechten in Nederland.  

College voor de Rechten van de Mens

Het College voor de Rechten van de Mens is de onafhankelijke toezichthouder op mensenrechten in Nederland. Het College is bij wet ingesteld en beschermt, bevordert, bewaakt en belicht mensenrechten door middel van onderzoek, advies en voorlichting. 
Dit geldt zowel voor Europees Nederland als Caribisch Nederland: de eilanden Bonaire, St. Eustatius en Saba. Het College ziet ook toe op de naleving van de gelijkebehandelingswetgeving en oordeelt in individuele gevallen of iemand gediscrimineerd is op het werk, in het onderwijs of als consument.