College start interviewserie met interview Jim Stolze

Met de nieuwe interviewserie ‘Aan het woord’ biedt het College een platform voor gedachtewisseling met externe deskundigen op het gebied van digitalisering en mensenrechten.

Potret Jim Stolze
Beeld: ©Arenda Oomen

In dit eerste interview maken we kennis met ondernemer Jim Stolze. Hij is al jaren bezig met kunstmatige intelligentie. Jim is enthousiast over alle mogelijkheden. Hij ziet zeker risico’s maar denkt ook dat mensen zelf veel kunnen doen om weerbaar te worden in een digitaliserende wereld. “Als burgers meer kennis hebben over de techniek, kunnen ze zelf het heft in handen nemen,” legt Jim uit. Daarom ontwikkelde hij een basiscursus, de nationale AI-cursus. “Zie het als een zwemdiploma voor de digitale wereld.” 

Lees het interview met Jim

“Nu we twee jaar aan de slag zijn met het programma Digitalisering & Mensenrechten is onze kennis hierover enorm toegenomen, maar er gebeurt zo verschrikkelijk veel op het gebied van digitalisering dat het onmogelijk is om alles te weten. Daarom laten we graag andere mensen aan het woord. Zo blijven we leren,” legt voorzitter Jacobine Geel uit.

Het College zal maandelijks een nieuw interview publiceren. De geïnterviewde kan iemand zijn uit het bedrijfsleven, uit de wetenschap, uit de politiek of een vertegenwoordiger van een belangenorganisatie. De belangrijkste voorwaarde is dat de geïnterviewde kennis heeft van de ontwikkelingen op het snijvlak van digitalisering en mensenrechten.