Stageopdracht Externe betrekkingen (start januari 2018)

Ben je geïnteresseerd in mensenrechten en vind je het leuk om bij een maatschappelijk relevante organisatie ervaring op te doen? Het College voor de Rechten van de Mens biedt een interessante stage waarbij je midden in de maatschappelijke en politieke discussie staat.

De organisatie

Het College voor de Rechten van de Mens heeft de belangrijke taak om mensenrechten onder de aandacht te brengen en te houden bij alle Nederlanders en om de bescherming en de naleving van die rechten in Nederland te bevorderen. Als onafhankelijk mensenrechteninstituut zet het College zich in om de bewustwording van de mensenrechten te vergroten. Het College richt zich op burgers, overheidsorganisaties, maatschappelijke organisaties, de politiek en kwetsbare groepen wiens stem anders niet wordt gehoord. Dit doet hij onder andere door voorlichting, onderzoek en advies en het geven van individuele oordelen in discriminatiezaken.

Het College hecht er veel waarde aan om een divers samengestelde organisatie te zijn, in de zin dat er spreiding is van maatschappelijke/culturele/ levensbeschouwelijke achtergronden, deskundigheid en disciplines. Dat betekent dat er veel ruimte is voor individuele verschillen tussen mensen. Het College stimuleert zijn medewerkers om in verschillende netwerken te participeren zodat zij hun blik verruimen en voeling hebben met diverse groepen in de samenleving.

De werkzaamheden

Ben jij die enthousiaste stagiair die ons team externe betrekkingen en communicatie  komt versterken? Het gaat om een meewerkstage. Je kijkt en leert mee met alle dagelijkse activiteiten van het College. Je attendeert de beleidsadviseurs op relevante debatten in de Eerste en Tweede Kamer en helpt hen soms bij het volgen ervan. Daarnaast adviseer je het team door het krachtenveld op de diverse dossiers in kaart te brengen. Dit doe je vaak samen met de stagiair communicatie. Je bereidt gesprekken met stakeholders voor en analyseert actuele ontwikkelingen. Verder denk je na over de effectiviteit van de inhoudelijke boodschappen van het College.

Je overige taken en werkzaamheden zijn:

  • Signalering en analyse Kamerstukken, Kamervragen en relevante debatten;
  • Signalering en analyse standpunten politieke partijen/woordvoerders;
  • Signalering en analyse activiteiten andere relevante actoren in maatschappelijk middenveld;
  • Signalering en analyse Europese dimensie van dossiers, indien relevant.

Wie zoeken wij?

Het College voor de Rechten van de Mens zoekt een enthousiaste en positieve denker en doener met een groot analytisch vermogen. Je hebt kennis van de politiek en samenleving en zicht op politieke ontwikkelingen. Je schrijft helder en kan complexe dossiers snel vertalen naar een praktisch handelingsperspectief. Interesse in politiek en mensenrechten is een voorwaarde. Verder ben je een organisatietalent en beschik je over goede mondelinge- en schriftelijke communicatieve vaardigheden. Affiniteit met social media is een pré.

Praktisch

  • Aantal uren per week:         32-40 uur
  • Duur:                                   5-6 maanden
  • Start:                                   januari 2018
  • Relevante opleidingen:       politicologie, sociologie, rechten, media of politiek
  • Niveau:                                WO

Om bij het College stage te kunnen lopen moet je zijn ingeschreven bij een onderwijsinstelling. Het College biedt geen stages aan afgestudeerden.

Voor meer informatie over de stage opdracht kun je contact opnemen met Laura van den Heuvel, beleidsadviseur. Meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je opvragen bij Joyce van Dijk-Nieuwenbroek, P&O functionaris, bereikbaar op telefoonnummer 030-8883888.

Solliciteren kan via sollicitatie@mensenrechten.nl. Solliciteren kan tot en met 17 november 2017. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 22 november 2017.