Als werkgever wil je de beste kandidaat voor een functie vinden. Bij de werving en selectie kijk je daarom kritisch naar de mensen die je spreekt. Je zet jouw kennis en ervaring in op zoek naar talent en kwaliteit. Het College voor de Rechten van de Mens heeft een training ontwikkeld, die daaraan kan bijdragen: Selecteren zonder vooroordelen.

De training kan een eyeopener zijn: je krijgt meer inzicht in het selectieproces en in de organisatie komt meer ruimte voor kwaliteit en competenties. Werven zonder (onbewuste) vooroordelen, betekent vaak meer focus op individuele kwaliteiten. En daar profiteren jij én jouw werknemer van.

Illustratie orde in de chaos

Orde in de chaos

Vooroordelen en stereotyperingen: onze hersenen kunnen niet zonder. Ze helpen bij het ordenen van de grote hoeveelheid informatie die ons brein dagelijks te verwerken krijgt. Zo is een tijger gevaarlijk en wanneer we op zoek gaan naar een agent in een menigte, kijken we naar een uniform. Het kan dus nuttig zijn.

Ook bij werving en selectie wordt bewust en onbewust in stereotypes gedacht. Dat maakt het makkelijker om te selecteren, maar het heeft ook risico’s:

  • stereotypering kan mensen bij voorbaat uitsluiten
  • de beste persoon komt zo niet altijd op de juiste plek
  • het uitsluiten van mensen kan tot (onbewuste) discriminatie leiden
Illustratie praktische training

Een praktische training

Het College biedt de praktische en interactieve training als pakket van vier modules verdeeld over vier dagdelen. De modules worden los van elkaar aangeboden of samengevoegd tot een verkorte training van een dagdeel of dag.

Officier van Justitie van het Openbaar Ministerie:

“De training is gebaseerd op uitgesproken wetenschappelijk onderzoek en geïllustreerd met aansprekende praktijkvoorbeelden. Ik neem echt iets mee terug waarmee ik kan werken in de praktijk.”

Bovendien is de inhoud van de interactieve training makkelijk te integreren in een leergang of vak, bijvoorbeeld in Arbeidsrecht. Afgestemd op de praktijk en met veel online beeldmateriaal is de training uitermate geschikt voor P&O’ers, managers of juist P&O studenten.

Illustratie kosten

Kosten?

Het College biedt de training Selecteren zonder vooroordelen kosteloos aan. Het College werkt samen met externe trainers. Zij vragen wel een financiële bijdrage voor de training.

Aanmelden

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor je opleiding of organisatie voor het volgen van de training? Neem dan contact op met Claartje Thijs of Barbara Bos via: