Oordelen

Mexx Retail B.V. discrimineerde een vrouw door haar contract in de proeftijd te beëindigen, omdat zij aangaf zwanger te willen worden met behulp van een vruchtbaarheidsbehandeling.

Oordeelnummer 2016-121
15-11-2016
Geslacht
lees verder

Samenvatting

Situatie

De vrouw werkte als sales advisor bij Mexx. Op haar eerste werkdag vertelde zij aan collega's dat ze zwanger wilde worden door middel van een vruchtbaarheidsbehandeling en met die behandeling over drie weken zou beginnen. Toen haar leidinggevende hoorde dat zij met een vruchtbaarheidsbehandeling ging starten, vertelde ze de vrouw dat haar contract werd beëindigd. Mexx betwist dat zij onderscheid op grond van geslacht heeft gemaakt. Omdat de vrouw aangaf dat ze in de nabije toekomst aanzienlijk minder inzetbaar en flexibel zou zijn, besloot Mexx om haar contract binnen de proeftijd te beëindigen.

Beoordeling

Een werkgever mag een werkneemster niet discrimineren vanwege haar voorgenomen zwangerschap. Dat de vrouw verminderd inzetbaar en flexibel zou zijn in de nabije toekomst, zou het directe gevolg zijn van de geplande vruchtbaarheidsbehandeling en mogelijke zwangerschap. Daarom oordeelt het College dat Mexx de vrouw discrimineerde door haar contract in de proeftijd te beëindigen.

Oordeel

Mexx Retail B.V. heeft jegens de vrouw verboden onderscheid op grond van geslacht gemaakt.

Grond:

Terrein:

Trefwoord:

Wetsartikel

Dictum: