Medewerker ICT

Zit dienstverlening jou in het bloed? Krijg je energie van het oplossen van IT-problemen? Wil jij ervoor zorgen dat de gebruikers van het College hun werk zo goed mogelijk kunnen doen, zowel op kantoor als remote? Wat hebben ze daar aan informatiesystemen voor nodig, en hoe maken ze daar optimaal gebruik van? Dat zijn vragen waar jij je als aanspreekpunt dagelijks mee bezig houdt, van praktisch uitvoerend tot adviserend.

Het College voor de Rechten van de Mens is hét Nationale Mensenrechteninstituut van Nederland. Als onafhankelijk toezichthouder belicht, beschermt en bevordert het College de mensenrechten in zowel Europees als Caribisch Nederland. Daartoe voert het College de taken uit die bij de Wet College voor de Rechten van de Mens zijn opgedragen. Het College doet onderzoek, adviseert regering en parlement, rapporteert aan internationale mensenrechteninstanties, geeft voorlichting en bevordert mensenrechteneducatie. Daarnaast oordeelt het College in individuele gevallen of iemand is gediscrimineerd op het werk, in het onderwijs of als consument. Het College houdt tevens toezicht op de implementatie van het VN-verdrag handicap in Nederland.

Het College hecht veel waarde aan een diverse samenstelling van de organisatie en verwelkomt sollicitaties van iedereen die aan de functievereisten voldoet. Het College moedigt in het bijzonder kandidaten met een beperking en kandidaten met een migratieachtergrond aan om op deze vacature te reageren.

Het ICT-team

Het team bestaat uit een Senior ICT-medewerker, een applicatiebeheerder en een ICT-medewerker. Het team valt binnen de afdeling Bedrijfsvoering en wordt aangestuurd door de manager Bedrijfsvoering.

De functie

Je bent het eerste aanspreekpunt voor medewerkers van het College en helpt ze door het oplossen van uiteenlopende kleine en grote IT-problemen. Je werkt zelfstandig, maar kan terugvallen op je collega’s voor overleg. Je werkt met verschillende applicaties, wat zorgt voor veel variatie in je werk.

Elke werkdag check je de status van calls die lopen via Top Desk en ga je aan de slag met calls die je hebt binnengekregen. Je neemt deel aan overleggen met je collega’s waar complexe calls samen worden besproken. Je werkt met verschillende informatiesystemen. Zo zorg je bijvoorbeeld samen met je team voor het technisch optimaal functioneren van InfoNet, de applicatie die het oordelenproces digitaal ondersteunt.

Je verzamelt op deze wijze veel informatie over de status van de informatiesystemen binnen het College en je gebruikt deze om samen met de senior ICT-medewerker adviezen te geven over optimalisatie en verbetering van systemen en processen

Je werkt op een centrale plek in ons kantoor waardoor je makkelijk vindbaar bent en snel op mensen af kan stappen.

Functie-eisen

Je hebt minimaal MBO-4 niveau, en kennis van kantoorautomatisering en applicatiebeheer. Je hebt in ieder geval uitstekende kennis van Office 365 en Teams. Je brengt enkele jaren relevante werkervaring mee of je deed een relevant traineeship.

Je vindt het leuk om mensen te helpen, je deur staat altijd open en je bent makkelijk benaderbaar. Andersom stap je ook snel op medewerkers af om te checken of alles OK gaat op het vlak van automatisering. Je bent leergierig: wat je nog niet weet, kunnen wij je leren, of we helpen je om die kennis via opleiding of training te vergaren. Vanwege de huidige bezetting in het team ben je in ieder geval vrijdag werkzaam op kantoor.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris bedraagt minimaal € 2.817 en maximaal € 3.782 bruto per maand voor een voltijdse dienstbetrekking van 36 uur (schaal 08 van de CAO Rijk). Inschaling vindt plaats op basis van relevante werkervaring. Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. Het College hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof. Gedeeltelijk thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.

Deze functie is opengesteld voor maximaal 36 uur per week. Het gaat om een tijdelijk dienstverband van 1 jaar met zicht op een vast dienstverband. Detachering is bespreekbaar.

Meer informatie

Als je meer informatie wilt over de functie, kun je contact opnemen met Ron van Rossum, manager bedrijfsvoering. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure neem dan contact op met de HR-afdeling via sollicitatie@mensenrechten.nl. Beiden zijn bereikbaar via 030-8883888.

Sollicitatieprocedure

Graag ontvangen we jouw motivatie en CV digitaal via sollicitatie@mensenrechten.nl. Solliciteren kan tot en met 26 maart 2023. De selectiegesprekken staan gepland op woensdag 5 april 2023 en een praktijkopdracht kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.