Manager Communicatie en Publiekscontacten

Ben jij een ervaren (communicatie)manager en houd je van pionieren en bouwen? Heb je ruime ervaring in het leiding geven aan professionals? Heb je affiniteit met mensenrechten, en wil je je talenten inzetten voor het opbouwen van een nieuwe afdeling Communicatie & Publiekscontacten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het College voor de Rechten van de Mens is hét Nationale Mensenrechteninstituut van Nederland. Als onafhankelijk toezichthouder belicht, beschermt en bevordert het College de mensenrechten in zowel Europees als Caribisch Nederland. Daartoe voert het College de taken uit die bij de Wet College voor de Rechten van de Mens zijn opgedragen.

Het College doet onderzoek, adviseert regering en parlement, rapporteert aan internationale mensenrechteninstanties, geeft voorlichting en bevordert mensenrechteneducatie. Daarnaast oordeelt het College in individuele gevallen of iemand is gediscrimineerd op het werk, in het onderwijs of als consument. Het College houdt tevens toezicht op de implementatie van het VN-verdrag handicap in Nederland.

Het College hecht veel waarde aan een diverse samenstelling van de organisatie en verwelkomt sollicitaties van iedereen die aan de aan de functievereisten voldoet. Het College moedigt in het bijzonder kandidaten met een beperking en kandidaten met een migratieachtergrond aan om op deze vacature te reageren.

De nieuwe afdeling Communicatie en Publiekscontacten

Het College voor de Rechten van de Mens wil werken aan een sterkere positionering in het maatschappelijk debat en de zichtbaarheid vergroten. Besloten is de teams en functies die zich met positionering en externe contacten bezighouden samen te voegen en een nieuwe afdeling Communicatie en Publiekscontacten op te richten. Op die manier wordt het makkelijker synergie tussen hun werkzaamheden te creëren en om tot een overkoepelende communicatiestrategie voor het hele College te komen.

De afdeling bestaat uit het team Front Office (7 medewerkers inclusief coördinator), het team Communicatie (7 medewerkers inclusief teamleider) en 3 medewerkers die zich bezig houden met trainingen en educatie. Voor deze nieuwe afdeling zoeken wij een manager, tevens MT-lid.

De functie

Als manager geef je leiding aan de professionals van de afdeling. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en effectiviteit van het werk, voor de planmatige en efficiënte uitvoering daarvan, voor een adequate werkverdeling en voor een goed functionerende afdeling.

Je werkt daarbij nauw samen met de coördinator Front Office en teamleider Communicatie. Je draagt bij aan het beleid van het College, de totstandkoming van de jaarplannen en het vierjaarlijkse strategisch plan. Je geeft leiding aan de medewerkers van de afdeling, coacht ze op persoonlijke ontwikkeling, voert personeelsgesprekken en biedt waar nodig ondersteuning.

  • Je draagt verder bij aan de strategische positionering en profilering van het College als laagdrempelige en effectieve instantie om mensenrechten te bevorderen en te beschermen en vertaalt deze naar een werkplan, budget en concrete activiteiten.
  • Je bent verantwoordelijk voor het waarborgen en uitbouwen van de naam van het College en draag zorgt voor de branding binnen diverse evenementen, campagnes en communicatiekanalen.
  • Je bent verantwoordelijk voor het verder professionaliseren van de communicatie-dienstverlening, de eerstelijns publiekscontacten en de educatie- en trainingsactiviteiten van het College.

Functie-eisen

Het allerbelangrijkste vinden wij dat je een ervaren en allround manager bent. Je hebt je managementervaring bij voorkeur opgedaan bij een maatschappelijke organisatie of in een politiek-bestuurlijke context. Je hebt een duidelijke visie over hoe je leidinggeeft aan professionals en brengt aantoonbare people management vaardigheden mee. Ook vinden we het van belang dat je in je werk houdt van pionieren: je ziet de uitdaging in het opbouwen van een nieuwe afdeling en gaat de mogelijke obstakels zonder aarzelen over. Verder zien we bij de ideale kandidaat graag:

  • Bewezen ervaring met corporate campagnes, positionering- en reputatiemanagement en publiekscontacten.
  • Kennis en/of ervaring op het gebied van training en educatie is een aanbeveling
  • Affiniteit met mensenrechtenvraagstukken

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris bedraagt minimaal € 4.551 en maximaal € 6.786 bruto per maand voor een voltijdse dienstbetrekking van 36 uur (schaal 13 van de Cao Rijk). Inschaling vindt plaats op basis van ervaring. Naast het salaris en vakantiegeld is er een eindejaarsuitkering. Het College hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor mogelijkheden. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Gedeeltelijk thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.

Deze functie is opengesteld voor minimaal 32 en maximaal 36 uur per week. Het gaat om een tijdelijk dienstverband van 1 jaar met zicht op een vast dienstverband.

Meer informatie

Als je meer informatie wilt over de functie, kun je contact opnemen met Wilco de Jonge, directeur, bereikbaar via 06 – 14 77 73 15. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure neem dan contact op met de HR-afdeling via sollicitatie@mensenrechten.nl of via 030-8883888.

Sollicitatieprocedure

Graag ontvangen we jouw motivatie en CV digitaal via sollicitatie@mensenrechten.nl. Solliciteren kan tot en met donderdag 13 oktober 17.00. De selectiegesprekken staan gepland op 27 oktober, en een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.