Collegeondersteuner

Ben jij een ervaren secretarieel ondersteuner op bestuurlijk niveau en hou je van een uitdagende en afwisselende werkomgeving?  Draag je graag bij aan acties en evenementen die de mensenrechten in Nederland bevorderen? Werk je bij voorkeur in een gezellig team met leuke en loyale collega’s? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het College voor de Rechten van de Mens is hét Nationale Mensenrechteninstituut van Nederland. Als onafhankelijke toezichthouder belicht, beschermt en bevordert het College de mensenrechten in zowel Europees als Caribisch Nederland. Daartoe voert het College de taken uit die bij de Wet College voor de Rechten van de Mens zijn opgedragen. Het College doet onderzoek, adviseert regering en parlement, rapporteert aan internationale mensenrechteninstanties, geeft voorlichting en bevordert mensenrechteneducatie. Daarnaast oordeelt het College in individuele gevallen of iemand is gediscrimineerd op het werk, in het onderwijs of als consument. Het College houdt tevens toezicht op de manier waarop het VN-verdrag handicap in Nederland wordt geïmplementeerd.

Het College hecht veel waarde aan een diverse samenstelling van de organisatie en verwelkomt sollicitaties van iedereen die aan de aan de functievereisten voldoet. Het College moedigt in het bijzonder kandidaten met een beperking en kandidaten met een migratieachtergrond aan om op deze vacature te reageren.

Het team

Het team Collegeondersteuning binnen de afdeling Bedrijfsvoering is het secretariële hart van de organisatie. De medewerkers ondersteunen de managers, projectleiders en collegeleden in diverse werkzaamheden. Het team bestaat uit een coördinerend collegeondersteuner, een collegeondersteuner en drie parttime secretaresses. Wegens vertrek van een collega zijn we op zoek naar een collegeondersteuner die primair verantwoordelijk is voor het leveren van diverse ondersteunende en inhoudelijke diensten aan de collegeleden van het College.

De functie

 • Plannen en organiseren van vergaderingen en bijeenkomsten van het College en van de Raad van Advies, inclusief het samenstellen van vergaderstukken en het verzamelen van relevante achtergrondinformatie. 
 • Verslaglegging van deze vergaderingen, inclusief bewaken van de acties en (digitale) archivering in Teams
 • Organisatie van en/of ondersteuning bij evenementen waarbij Collegeleden betrokken zijn zoals de MensenrechtenMens-prijs, waaronder agenda’s, draaiboeken, gastenlijsten, uitnodigingen, contacten met leveranciers etc.
 • Verzorgen van correspondentie, verslaglegging en agendabeheer voor Collegeleden
 • Ondersteuning bij de uitvoering van de klachtenregeling (registratie en correspondentie)
 • Zorgdragen voor een adequate structurering en archivering van de Collegedocumenten in Teams, in samenwerking met de documentalist
 • Overige voorkomende werkzaamheden en projecten
 • Het ondersteunen van de coördinator van het team in de coördinerende werkzaamheden

Functie-eisen

We zoeken een fijne collega voor wie teamwerk hoog in het vaandel staat en voor wie gastvrijheid en dienstverlening in het werk vanzelfsprekend zijn. Verder heb je ook:

 • HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur een secretariële HBO-opleiding
 • Minimaal drie jaar aantoonbare relevante werkervaring op bestuursniveau 
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Uitstekende kennis van Office 365 en Teams is een absolute pre

En ben je ook nog:

 • Een uitstekende planner en organisator, die oog heeft voor details, en die prioriteiten kan stellen
 • Dienstverlenend en servicegericht

Arbeidsvoorwaarden

We zoeken iemand die 32 tot 36 uur (= fulltime) beschikbaar is. Het salaris bedraagt minimaal € 2.817 en maximaal € 3.782 bruto per maand voor een voltijdse dienstbetrekking van 36 uur (schaal 08 van de Cao Rijk). Inschaling vindt plaats op basis van ervaring. Naast het salaris en vakantiegeld is er een eindejaarsuitkering. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen. Gedeeltelijk thuiswerken is mogelijk.

We bieden een tijdelijk contract van 12 maanden. Bij goed functioneren kan dit contract omgezet worden in een vast dienstverband. 

Meer informatie

Als je meer informatie wil over de functie, dan kun je contact opnemen met de coördinator van het team collegeondersteuning. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met het team HR. Beide zijn bereikbaar via telefoonnummer 030 - 8883888.

Sollicitatiewijze

Graag ontvangen we jouw motivatiebrief en CV digitaal via sollicitatie@mensenrechten.nl  Solliciteren kan tot en met 26 augustus 2022  tot uiterlijk 17.00. De 1e ronde selectiegesprekken zullen plaatsvinden op 6 september, de 2e ronde op 13 september. Een assessment in de vorm van een praktijkopdracht kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.