Vacature medewerker Front Office

De organisatie

Het College voor de Rechten van de Mens is hét Nationale Mensenrechteninstituut van Nederland. Als onafhankelijk toezichthouder belicht, beschermt en bevordert het College de mensenrechten in zowel Europees als Caribisch Nederland. Daartoe voert het College de taken uit die bij de Wet College voor de Rechten van de Mens zijn opgedragen. Het College doet onderzoek, adviseert regering en parlement, rapporteert aan internationale mensenrechteninstanties, geeft voorlichting en bevordert mensenrechteneducatie. Daarnaast oordeelt het College in individuele gevallen of iemand is gediscrimineerd op het werk, in het onderwijs of als consument. Het College houdt tevens toezicht op de manier waarop het VN-verdrag handicap in Nederland wordt geïmplementeerd.

Het College hecht veel waarde aan een diverse samenstelling van de organisatie, in de zin dat er spreiding is van maatschappelijke, culturele en levensbeschouwelijke achtergronden, deskundigheid en disciplines.

Medewerker Front Office                                              

Als medewerker Front Office bij het College sta je dagelijks burgers, instanties en professionals te woord aan de telefoon en beantwoord je mails. Je probeert de (verborgen) juridische vraagstelling te achterhalen. Je adviseert bellers en mailers met betrekking tot hun vragen en verwijst hen indien nodig door naar andere instanties. Veel vragen die bij de Front Office binnenkomen hebben betrekking op het gelijkebehandelingsrecht.

Je taken omvatten:

 • Telefonisch beantwoorden van vragen en afhandelen van meldingen van burgers en professionals op het brede terrein van mensenrechten (je wordt ingezet op juridische spreekuren).
 • Bellers op hun gemak stellen en een luisterend oor bieden.
 • Behandelen van schriftelijk ingekomen vragen en meldingen.
 • Relevante wet- en regelgeving m.b.t. mensenrechten toepassen.
 • Burgers en professionals doorverwijzen naar andere instanties.
 • Het signaleren van trends met betrekking tot mensenrechten en discriminatie.
 • Actualiteiten volgen op ontwikkelingen op mensenrechtenvlak.

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde HBO juridische opleiding (Sociaal Juridische Dienstverlening of Rechten). Je hebt aantoonbare ervaring in het telefonisch te woord staan van personen en je kunt met verschillende emoties van bellers omgaan. Je beschikt over enige relevante ervaring met toepassing van  wet- en regelgeving. Voorts ben je iemand:

 • met goede schriftelijke vaardigheden;
 • met een klantgerichte houding;
 • die analytisch sterk is en nauwkeurig kan werken;
 • die affiniteit heeft met maatschappelijke ontwikkelingen en actualiteiten met betrekking tot mensenrechten en discriminatie.

Salaris

Het salaris bedraagt minimaal € 2.750,03 en maximaal € 3.885,48 bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 09 van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren).

Bijzonderheden

Deze functie is opengesteld voor 36 uur per week. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar. Detachering behoort tot de mogelijkheden.

Meer informatie

Als je meer informatie wilt over de functie, kun je contact opnemen met Nathalie Joosse medewerker Front Office. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure neem dan contact op met de HR-afdeling via sollicitatie@mensenrechten.nl of via 030-8883888.

Sollicitatieprocedure

Graag ontvangen we jouw motivatie en CV digitaal via sollicitatie@mensenrechten.nl. Solliciteren kan tot en met 8 september 2019. De selectiegesprekken staan gepland op 19 september 2019, en een praktijkopdracht maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.Onderwerpen vacature