Man ongelijk beloond door Rijnstate ziekenhuis

27 december 2011 - Laatste update 27 januari 2016

Het is al meer dan 35 jaar wettelijk verboden om mannen en vrouwen die vergelijkbaar werk doen ongelijk te belonen. Toch krijgen vrouwen gemiddeld genomen lager beloond dan mannen, terwijl zij werk doen op hetzelfde functieniveau. Maar ook mannen kunnen ongelijk beloond worden. Dit blijkt uit een recent oordeel van de Commissie Gelijke Behandeling (CGB).

Man ongelijk beloond door Rijnstate ziekenhuis

In deze zaak gaat een man bij het Rijnstate ziekenhuis werken als medewerker steriele hulpmiddelen. In dezelfde periode start ook een vrouw in die functie. Tijdens het sollicitatiegesprek vertelt het ziekenhuis de man dat onderhandelen over het salaris niet kan. Het ziekenhuis sluit aan bij het laatstverdiende salaris van de man. De vrouw heeft echter wel onderhandeld en haar laatstverdiende salaris was ook hoger. Als gevolg hiervan verdient de man €324 euro per maand minder dan de vrouw, terwijl hij hetzelfde werk doet.

Al eerder oordeelde de Commissie dat het aansluiten bij het laatstverdiende salaris geen goede beloningsmaatstaf is (oordeel 2010-44). Het salaris dat een werknemer bij een vorige werkgever verdiende zegt namelijk niets over het functieniveau bij de nieuwe werkgever. Ook mocht in deze zaak de vrouw wel en de man niet onderhandelen. Hierdoor heeft het ziekenhuis de man gediscrimineerd bij de beloning.

Onderzoek

Eerder dit jaar heeft de CGB een onderzoek uitgebracht naar ongelijke beloning in de Nederlandse ziekenhuissector. Uit dit onderzoek blijkt dat het toepassen van min of meer willekeurige beloningsmaatstaven vaker voor vrouwen dan voor mannen nadelig uitpakt. Deze ongelijke beloning varieert gemiddeld van enkele tientjes tot tweehonderd euro per maand. De uitkomsten van dit onderzoek maken het de ziekenhuizen, maar ook andere organisaties mogelijk om valkuilen bij de beloning te vermijden. Lees meer over het onderzoek.

Bekijk de samenvatting en het oordeel (2011-202)