Campagnebeeld met daarop de tekst 'Iedereen moet kunnen stemmen'

Meldpunt Onbeperkt Stemmen

Heb je een beperking of langdurige ziekte en ervaar je problemen bij het stemmen? Of heb je juist een positieve ervaring met de toegankelijkheid van de Europese Parlementsverkiezingen? Meld jouw ervaring via onderstaand meldformulier of telefonisch via 030 - 888 3 888 (optie 1, op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur).

Verbeteringen

Volgens het VN-verdrag handicap moet iedereen met een beperking zonder obstakels kunnen stemmen. Het College voor de Rechten van de Mens is toezichthouder op de naleving van dit verdrag in Nederland. We willen graag weten of mensen met een beperking obstakels ervaren tijdens de verkiezingen en welke mogelijke oplossingen daarvoor zijn. Zo kan het College aandringen op verbeteringen.

De meldingen bij vorige verkiezingen hebben al bijgedragen aan stappen om de toegankelijkheid te vergroten. Zo streeft de regering ernaar dat de verkiezingen van dit jaar 100% toegankelijk zijn voor mensen met een lichamelijke beperking.

Allerlei obstakels

Als je een beperking of langdurige ziekte hebt, dan kan je allerlei obstakels tegenkomen tijdens de verkiezingen. Is het stemlokaal bereikbaar als je in een rolstoel zit? Krijg je de hulp in het stemhokje waar je recht op hebt als je blind of slechtziend bent? Is het stembiljet begrijpelijk als je een verstandelijke beperking hebt? Zijn de verkiezingsprogramma’s leesbaar voor iedereen? Het College hoort graag iedere negatieve of positieve ervaring.

Alvast hartelijk dank voor jouw melding!

 

Stemmen met een beperking? Meld jouw ervaring!

Deel jouw negatieve of positieve ervaringen met de toegankelijkheid van de verkiezingen via onderstaand meldformulier. Wil je liever bellen? Dat kan via 030 - 888 3 888 (optie 1), op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.

Waar heeft jouw ervaring mee te maken? Je kan meerdere opties aanvinken.

Deel bericht