Campagnebeeld met daarop de tekst 'Iedereen moet kunnen stemmen'

Meldpunt Onbeperkt Stemmen

Heb je een beperking of langdurige ziekte en ervaar je problemen bij het stemmen? Of heb je juist een positieve ervaring met de toegankelijkheid van de gemeenteraadsverkiezingen? Meld jouw ervaring via onderstaand meldformulier of telefonisch via 030 - 888 3 888.

Verbeteringen

Volgens het VN-verdrag handicap moet iedereen met een beperking zonder obstakels kunnen stemmen. Het College voor de Rechten van de Mens is toezichthouder op de naleving van dit verdrag in Nederland. We willen graag weten welke obstakels mensen met een beperking ervaren tijdens de verkiezingen en welke mogelijke oplossingen daarvoor zijn. Zo kan het College in de toekomst aandringen op verbeteringen.

Allerlei obstakels

Als je een beperking of langdurige ziekte hebt, kan je allerlei obstakels tegenkomen tijdens de verkiezingen. Is het stemlokaal bereikbaar als je in een rolstoel zit? Krijg je de hulp in het stemhokje waar je recht op hebt als je blind of slechtziend bent? Is het stembiljet begrijpelijk als je een verstandelijke beperking hebt? Zijn de verkiezingsprogramma’s leesbaar voor iedereen? Het College hoort graag iedere negatieve of positieve ervaring.

Alvast hartelijk dank voor jouw melding!

Meer informatie:

 

Stemmen met een beperking? Meld jouw ervaring!

Laat ons jouw negatieve of positieve ervaringen weten met de toegankelijkheid van de verkiezingen. Wil je liever bellen? Dat kan ook via 030 - 888 3 888.

Waar heeft u uw ervaring opgedaan?

Deel bericht