Adviseur communicatie en externe betrekkingen

De organisatie

Het College voor de Rechten van de Mens is hét Nationale Mensenrechteninstituut van Nederland. Als onafhankelijke toezichthouder belicht, beschermt en bevordert het College de mensenrechten in zowel Europees als Caribisch Nederland. Daartoe voert het College de taken uit die bij de Wet College voor de Rechten van de Mens zijn opgedragen. Het College doet onderzoek, adviseert regering en parlement, rapporteert aan internationale mensenrechteninstanties, geeft voorlichting en bevordert mensenrechteneducatie. Daarnaast oordeelt het College in individuele gevallen of iemand is gediscrimineerd op het werk, in het onderwijs of als consument. Het College houdt tevens toezicht op de manier waarop het VN-verdrag handicap in Nederland wordt geïmplementeerd.

Het College hecht veel waarde aan een diverse samenstelling van de organisatie, in de zin dat er spreiding is van maatschappelijke, culturele en levensbeschouwelijke achtergronden, deskundigheid en disciplines.

Het team

Je werkt binnen het team communicatie en externe betrekkingen. Dit team is verantwoordelijk voor de externe communicatie, het relatiemanagement en het bewaken van de positioneringsdoelstellingen. Daarnaast werkt het team aan de zichtbaarheid van het College. Het team is onderdeel van de afdeling Onderzoek en Advies. Deze afdeling houdt op hoofdlijnen zicht op ontwikkelingen binnen het gehele mensenrechtenveld. Er dient snel te worden ingespeeld op externe ontwikkelingen. Daarvoor is het noodzakelijk om (snel) onderzoek te doen op het gebied van de mensenrechten. Daarbij gaat het vooral om de mate waarin mensen in Nederland in staat zijn hun mensenrechten te genieten in het leven van alledag. Door dit onderzoek wordt duidelijk waar Nederland staat in termen van internationale en nationale mensenrechtenverplichtingen.

Profiel

Je hebt een hbo-/academisch werk- en denkniveau. Je hebt ervaring in een bestuurlijk complexe omgeving. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift, bent analytisch sterk en hebt het vermogen relevante ontwikkelingen te herkennen in het maatschappelijk debat. Je bent klantgericht, proactief, overtuigend en enthousiasmerend. Je vindt plezier in het aanbrengen van structuur en regelmaat in een hectische omgeving.

Wat houdt de functie in?

Als adviseur communicatie en externe betrekkingen volg je relevante ontwikkelingen in de samenleving en politiek. Net zoals je relevante beleidsprocessen volgt en collega’s, leidinggevenden en collegeleden adviseert. Je werkt daarbij nauw samen met de programmaleiders en beleidsadviseurs. Je monitort parlementaire stukken, volgt debatten en procedurevergaderingen in de Tweede Kamer. Je schrijft toegankelijke samenvattingen van debatten, onderzoeken en rapporten. Ook ben je betrokken bij de voorbereiding van bezoeken van collegeleden en maak je presentaties.

Wat hebben we jou te bieden?

Het salaris bedraagt minimaal €3.192,67 en maximaal € 4.905,85 bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 11 van het Bezoldigingsbesluit Burgerlijke Rijksambtenaren).

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. Het College hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Bijzonderheden

Deze functie is opengesteld voor minimaal 32 en maximaal 36 uur per week. Het betreft een tijdelijke aanstelling met uitzicht op een vast dienstverband. Detachering behoort tot de mogelijkheden.

Meer informatie

Als je meer informatie wilt over de functie, kun je contact opnemen met Marie-José Linders, teamleider communicatie en externe betrekkingen via m.linders@mensenrechten.nl of 030-888388. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure neem dan contact op met de HR-afdeling via sollicitatie@mensenrechten.nl of via 030-8883888.

Sollicitatieprocedure

Graag ontvangen we jouw motivatie en CV digitaal via sollicitatie@mensenrechten.nl. Solliciteren kan tot en met 2 juli 2019. De selectiegesprekken staan gepland op 31 juli  2019. De gesprekken voor de tweede ronde staan gepland op 7 augustus 2019.

Een praktijkopdracht maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.Onderwerpen vacature