header Ik wil die Stage

Samen met Supergaande willen wij dat Stagediscriminatie stopt! Jij ook?

Als je jong bent droom je over je toekomst. Behalve over die mooie auto en dat prachtige droomhuis, heb je misschien ook al een droombaan op het oog. Daarom heb je een bepaalde studie gekozen en wil je in de praktijk ervaren hoe dat straks is.

Een stage is de eerste stap in je carrière. Dan moet je voor díe stage gaan. De stage die jij wilt en past bij je studie. Toch krijg je die niet altijd. Je wordt bijvoorbeeld afgewezen vanwege je niet-Nederlandse naam, je huidskleur, of je hoofddoek. Dat mag helemaal niet. De Algemene Wet Gelijke Behandeling verbiedt dat in Nederland. Als jongeren zich hierover niet laten horen dan verandert er niks.

Wij zetten ons in voor gelijke kansen bij het vinden van een stageplaats voor mbo-studenten. We hebben jullie hierbij nodig. Help ons stagediscriminatie stoppen!

Heb jij weleens een mbo-stage niet gekregen vanwege je afkomst of je geloof? Laat je horen, want jouw stem telt!

Stop stagediscriminatie!

Wij hebben jullie nodig. Om te laten zien dat stagediscriminatie veel voorkomt en mee te praten over de oplossingen. Dus meld het ons als je het hebt meegemaakt, deel jouw verhalen en ervaringen of word Crew Member om actief bij te dragen stagediscriminatie de wereld uit te helpen.

Wat kan jij doen?

Je kan ons per WhatsApp of mail bereiken. Laat je 06-nummer of e-mail achter als je:

- Je ervaring met stagediscriminatie met ons wilt delen
- Vragen hebt over discriminatie en wat je kan doen
- Een zaak bij het College wilt starten over jouw ervaring met discriminatie

Wij nemen contact met je op. Doen dus, want jij wilt niet zomaar een stage, maar die stage!

banner ik wil die stage

Word jij één van de Crew Members Tegen Stagediscriminatie?

Als je meepraat in ons team, dan praat en denk je mee met het College voor de Rechten van de Mens en met andere jongeren over Stagediscriminatie en oplossingen om dit tegen te gaan.

Word Crew Member

Tips & Tricks van Supergaande bij het vinden van die Stage!

  • Maak je CV top door iemand anders te laten dubbelchecken
  • Zorg dat je er spang uitziet
  • Check alles over het bedrijf waar je stage wilt lopen
  • Wees gemotiveerd en ga shinen op die stage
  • Lukt het je niet om een stage te vinden en denk je dat dat door je afkomst of geloof komt, kom altijd in actie!
  • Geef stagediscriminatie pakkies

 

 

Wie zijn wij?

Het College voor de Rechten van de Mens beschermt de mensenrechten in Nederland. Wist je dat het recht om gelijk behandeld te worden, ook een mensenrecht is? Daarom zijn wij er ook voor jongeren wanneer er sprake is van discriminatie tijdens en bij het zoeken naar een stage. Achter de schermen zijn wij in gesprek met werkgevers, politiek, scholen en andere instanties om stagediscriminatie aan te pakken. En ook kan jij gratis jouw discriminatiezaak aan ons voorleggen, wij doen dan onderzoek en geven vervolgens een uitspraak of het inderdaad om discriminatie gaat bij jouw stage of (bij)baan. De uitspraak is niet bindend, maar is wel een heel duidelijk signaal. Hiermee help jij om stagediscriminatie te stoppen!

Ook kunnen wij je wegwijs maken in wat je allemaal kunt doen als je discriminatie meemaakt of het gevoel hebt dat je dit overkomt.Deel bericht