doet mee

In Nederland is iedereen anders en toch van gelijke waarde. Volgens het VN-verdrag handicap, dat sinds 14 juli 2016 in Nederland geldt, hebben mensen met een beperking officieel het recht om mee te doen. Dat wil zeggen: recht op een baan, het vinden van een woning, een geschikte opleiding of iets alledaags als toegang tot de supermarkt.

Nederlanders met een beperking

In Nederland wonen minstens 2 miljoen mensen met een beperking. Denk naast mensen in een rolstoel ook aan mensen die doof zijn of een psychische aandoening hebben. Ook mensen met dyslexie, autisme of een chronische ziekte hebben een beperking waarmee we in onze samenleving rekening moeten houden.

Maak meedoen
makkelijk

Meedoen is voor iedereen belangrijk. Maar als je een beperking hebt is dat niet altijd even makkelijk. Zo krijgen mensen met een beperking minder snel een geschikte opleiding, baan of woning. Gelukkig zijn er al veel bedrijven, organisaties en burgers die al wel rekening houden met beperkingen. Bekijk hier de goede voorbeelden.


Het College voor de Rechten van de Mens is blij met de voorbeelden maar blijft kritisch. Laat het ons weten als jij denkt dat je niet gelijk bent behandeld, ook door bedrijven en organisaties in deze campagne.

Meedoen.
Hoe doe je dat?

Rekening houden met beperkingen vergt soms wat aanpassingsvermogen. Maar er zijn al eenvoudige handelingen waarmee je mensen met een beperking gewoon kunt laten meedoen.

{{poster.first}}
{{poster.second}}
{{poster.third}}
1 op de 8 Nederlanders heeft een beperking.
Samen zorgen we ervoor dat iedereen gewoon meedoet.
Doe jij ook mee? Ga naar mensenrechten.nl/meedoen

Verspreid het goede voorbeeld!

Maak hier je eigen poster. Print hem uit, hang hem op en laat zien dat jij of jouw bedrijf meedoet.

{{poster.first}}
{{poster.second}}
{{poster.third}}
1 op de 8 Nederlandsers heeft een beperking.
Samen zorgen we ervoor dat iedereen gewoon meedoet.
Doe jij ook mee? Ga naar mensenrechten.nl/meedoen

Doe mee en stuur jouw foto in.

Heb jij hierboven je eigen poster gemaakt? Print hem uit, hang hem op, maak er een foto van en laat zien dat jij of jouw bedrijf meedoet.

Vul jouw naam in. Vul een (geldig) e-mailadres in. Upload een afbeelding van max. 10mb. Je moet nog akkoord gaan met de voorwaarden.