Contact

Ben je gediscrimineerd of heb je een vraag over mensenrechten? Wil je weten of je met je klacht bij ons terecht kunt of wil je eerst weten of er nog andere oplossingen zijn. Je kunt telefonisch of per mail contact met ons opnemen.

Juridisch spreekuur

Iedere werkdag tussen 10.00 – 16.00 uur is er telefonisch juridisch spreekuur. Het is niet mogelijk om langs te komen. Onze gesprekken worden altijd vertrouwelijk behandeld. Wij zijn bereikbaar via:

Opmerking: indien je na maximaal drie weken geen reactie hebt ontvangen op een e-mail, kan het zijn dat onze e-mails automatisch als spam (ongewenste e-mail) zijn gemarkeerd. Controleer in dit geval je spamfolder. 

Persvoorlichting

Ben je journalist en heb je een persvraag, interviewverzoek of wil je een zitting bijwonen? Neem contact op met een van onze persvoorlichters via: 030-888 38 88 (optie 3) of vanuit het buitenland: +31 30 888 38 88.

De zittingen zijn openbaar. Om de privacy van de belanghebbenden en het publiek te waarborgen is voor het bijwonen van een zitting de persrichtlijn van het College van toepassing.

  Adresgegevens

  Kleinesingel 1-3
  3572 CG Utrecht
  Postbus 16001
  3500 DA Utrecht

  T (030) 888 38 88 of vanuit het buitenland +31 30 888 38 88
  F (030) 888 38 83 of vanuit het buitenland +31 30 233 32 39

  Route naar het College voor de Rechten van de Mens

  Facebook en Twitter

  Wil je op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen, volg ons dan via de sociale media:

  Parkeren

  Je kunt parkeren op de openbare weg, bijvoorbeeld aan de overkant van het College langs het Griftpark is een klein parkeerterrein (Let op! Dit is betaald parkeren). Ben je in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart, dan is er voor de entree een invalideparkeerplaats beschikbaar.

  Openbaar Vervoer

  Het College is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Voor recente informatie kun je 9292 raadplegen.

  Sfeerbeeld van brochurerek

  Persvoorlichting

  Ben je journalist en heb je een persvraag, interviewverzoek of wil je een zitting bijwonen? Neem contact op met een van onze persvoorlichters.

  Contactgegevens persvoorlichting

  Discriminatie melden of oordeel aanvragen

  Als je mogelijk te maken hebt gehad met discriminatie kan je dit bij het College melden. Als je een melding doet wordt deze standaard anoniem geregistreerd. Wel hebben we een mailadres of telefoonnummer nodig om contact met je te kunnen opnemen. Als je direct een oordeel aan het College wil vragen over een mogelijk geval van discriminatie kan dit ook online met het discriminatie meldformulier. In dat geval hebben we wel contactgegevens nodig.

  Zitting bijwonen

  Om te komen tot een uitspraak vindt een openbare zitting plaats. In de zittingsagenda vind je een overzicht van de geplande zittingen. Als je hierbij aanwezig wilt zijn is het noodzakelijk om je aan te melden.

  Training of lezing?

  Wij bieden trainingen over diverse mensenrechtenkwesties en de leden van het College kunnen een lezing geven over een specifiek onderwerp. Voor meer informatie kan je contact met ons opnemen.

  Een persoon die op een roltrap omhoog staat met op de voorgrond camera's.

  Privacyreglement

  Wij hechten grote waarde aan jouw privacy. Daarom gaan we uiterst zorgvuldig om met persoonsgegevens.

  Privacyreglement
  Sfeerbeeld raam College voor de rechten van de mens bij tekst over klachtenregeling

  Als je een klacht over het College hebt

  Wij proberen in ons contact en samenwerking met jou zorgvuldig te handelen. Maar soms gaat het weleens mis. Als we er niet met elkaar uitkomen, kun je gebruikmaken van onze klachtenregeling.

  Bekijk hier onze klachtenregeling