Agenda

22sep2017

Bespreking UPR van Nederland in VN-Mensenrechtenraad

Vrijdag 22 september van 12:00 uur tot 15:00 uur wordt de UPR van Nederland in de VN-Mensenrechtenraad besproken. Adriana van Dooijeweert, voorziter van het College voor de Rechten van de Mens, maakt daar een statement. Dit is online te bekijken op UN Web TV.

lees verder
23sep2017

Europese Actie dag tegen islamofobie en tegen xenofobie gericht op vluchtelingen

Emcemo, het Collectief Tegen Islamofobie en Discriminatie (CTID) en het onderzoeksprogramma Forces that bind and/or divide organiseren een symposium over het tegengaan van islamofobie in Nederland.

lees verder
28sep2017

Dag van de Rechtspraak

Tijdens de Dag van de Rechtspraak komen verschillende rechters, raadsheren, bestuurders, opinie- en beleidsmakers bijeen om stil te staan bij de vraag: wat is de plaats van de rechter in de huidige samenleving? Een samenleving die steeds aan veranderingen onderhevig is waarin rechters proberen om, door middel van recht, mensen te helpen bij diverse problemen.

lees verder
3dec2017

Internationale dag van mensen met een beperking

In oktober 1992 keurde de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties een resolutie goed waarin 3 december tot Internationale Dag van mensen met een beperking werd verklaard. Deze dag is als aanmoediging om de discussie over mensenrechten en gelijke kansen voor mensen met een beperking op de agenda te houden. 

lees verder