Zittingsagenda

23apr2018

Zitting 23 april - Klacht over handicap/chronische ziekte

Een vrouw stelt dat een school onderscheid maakt op grond van handicap of chronische ziekte door geen doeltreffende aanpassingen te verrichten voor haar zoon. Ook stelt de vrouw dat er sprake is van intimidatie.Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

lees verder
24apr2018

Zitting 24 april - Klacht over leeftijd

Een man solliciteerde naar de functie bestuurssecretaris. Hij stelt dat hij vanwege zijn leeftijd is afgewezen. Zijn klacht is gericht tegen de organisatie die de vacature openstelde en tegen de arbeidsbemiddelaar die namens die organisatie de selectieprocedure uitvoerde.Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

lees verder
26apr2018

Zitting 26 april - Klacht over afkomst

Een vrouw stelt dat een bedrijf onderscheid op grond van haar afkomst heeft gemaakt door haar geen woning te verhuren.Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

lees verder
3mei2018

Zitting 3 mei - Klacht over leeftijd

Een man stelt dat de Minister van Justitie en Veiligheid onderscheid maakt op grond van leeftijd door hem voor een periode van niet meer dan één jaar in de Raad voor strafrechtstoepassing en jeugdbescherming als lid te herbenoemen omdat hij de leeftijdsgrens van 70 jaar heeft gepasseerd.Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

lees verder
4mei2018

Zitting 4 mei - Klacht over geslacht

Een vrouw stelt dat een bedrijf onderscheid maakt op grond van geslacht doordat zij na het melden van haar zwangerschap geen contractverlenging van een jaar heeft gehad zoals eerder was toegezegd. Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

lees verder
8mei2018

Zitting 8 mei - Klacht over geslacht en leeftijd

Een vrouw heeft het vermoeden dat haar geslacht en leeftijd reden zijn geweest voor afwijzing van de functie naar aanleiding van opmerkingen die zijn gemaakt tijdens het sollicitatie gesprek.Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

lees verder