Agenda

21nov2017

Conferentie 'Zelfredzaamheid: spagaat tussen denken en doen'

Op dinsdag 21 november organiseert het NIVEL een conferentie 'Zelfredzaamheid: spagaat tussen denken en doen' te Utrecht. De overheid wil graag dat burgers meer verantwoordelijkheid nemen voor hun gezondheid, ziekte en zorg. Zelfredzame burgers zijn het streven.

lees verder
21nov2017

Bijeenkomst in de Week tegen Kindermishandeling: 21 minuten

Op dinsdag 21 november vindt er een bijzondere procedure vergadering plaats in Den Haag waarin de aandacht wordt gevestigd op de aanpak van kindermishandeling. 21 minuten is een landelijk evenement vanuit de gedachte: 'wie heeft er niet tenminste 21 minuten tijd voor het belangrijke thema kindermishandeling'.

lees verder
23nov2017

Congres 'Wet- en regelgeving in het hoger onderwijs'

Op donderdag 23 november 2017 is er een congres 'Wet- en regelgeving in het hoger onderwijs' te Utrecht.

lees verder
25nov2017

Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen

De Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen is in het leven geroepen door de Verenigde Naties en is gekozen omdat er op 25 november 1960 in de Dominicaanse republiek drie politiek activistische vrouwen werden vermoord.

lees verder
27t/m29nov2017

Forum on Business and Human Rights

Van maandag 27 tot en met woensdag 28 november vindt in Genève het 'Global Forum on Business and Human Rights' plaats. Tijdens dit VN-forum is er ruimte om met een diverse groep deelnemers ervaringen te delen en daarnaast te praten over belangrijke mensenrechtenkwesties in de wereldeconomie.

lees verder
30nov2017

Expertmeeting Preventieve Terrorismebestrijding: Veiligheid, Voorzorg en Mens...

Op donderdag 30 november is er een besloten bijeenkomst over de juridische waarborgen in de bestuursrechtelijke aanpak van terrorisme. De bijeenkomst is een gezamenlijk initiatief van het College voor de Rechten van de Mens, Amnesty International Nederland en de Universiteit van Leiden.

lees verder