Zittingsagenda

26sep2017

Zitting 26 september - Klacht over geslacht

Een vrouw stelt dat een bedrijf onderscheid heeft gemaakt op grond van geslacht door haar af te wijzen voor een functie.Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

lees verder
28sep2017

Zitting 28 september - Klacht over ras

Een vrouw klaagt erover dat een bedrijf onderscheid heeft gemaakt op grond van ras door haar af te wijzen bij een sollicitatie onder haar eigen, buitenlands klinkende naam, maar vervolgens na sollicitatie onder een verzonnen Nederlandse naam wel een uitnodiging ontving.Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

lees verder
28sep2017

Zitting 28 september - Klacht over leeftijd

Een groep bestaande uit 69 personen klagen erover dat een bedrijf onderscheid maakt op grond van leeftijd door hen bij de doorstart, na een faillissement, geen arbeidsovereenkomst aan te bieden.Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

lees verder
29sep2017

Zitting 29 september - Klacht over ras

Een man stelt dat een bedrijf onderscheid maakt op grond van ras, omdat hij zijn opleidingsbudget niet mocht inzetten vanwege onvoldoende beheersing van de Nederlandse taal.

lees verder
29sep2017

Zitting 29 september - Klacht over handicap/chronische ziekte

Een man klaagt erover dat een bedrijf op grond van handicap/chronische ziekte jegens hem onderscheid heeft gemaakt door hem af te wijzen voor een functie, omdat hij ADD heeft.Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

lees verder
10okt2017

Zitting 10 oktober - Klacht over handicap/chronische ziekte

Een man vraagt het College te onderzoeken of een bedrijf onderscheid maakt op grond van handicap/chronische ziekte door hem te verplichten zijn werkzaamheden voor de ondernemingsraad binnen reguliere contracturen te verrichten.Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

lees verder