Zittingsagenda

12dec2017

Zitting 12 december - Klacht over politieke gezindheid

Een vrouw stelt dat een bedrijf onderscheid maakt op grond van politieke gezindheid, omdat zij aanvankelijk was aangenomen voor een functie, maar alsnog werd afgewezen vanwege haar politieke gezindheid.Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

lees verder
12dec2017

Zitting 12 december - Klacht over handicap/chronische ziekte

Een vrouw stelt dat een bedrijf onderscheid maakt op grond van handicap/chronische ziekte, omdat het bedrijf onvoldoende doeltreffende aanpassingen heeft verricht en niet heeft gezorgd voor een discriminatievrije werkvloer.Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

lees verder
13dec2017

Zitting 13 december - Klacht over geslacht

Een vrouw stelt dat een bedrijf onderscheid heeft gemaakt op grond van geslacht vanwege haar zwangerschap en moederschap.Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

lees verder
19dec2017

Zitting 19 december - Klacht over ras

Een antidiscriminatiebureau stelt dat een verzekeringsmaatschappij onderscheid maakt op grond van ras door het stopzetten van de woonhuis- en inboedelverzekering voor 232 cliënten.Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

lees verder
19dec2017

Zitting 19 december - Klacht over ras

Een man stelt dat een bassischool onderscheid heeft gemaakt op grond van ras door zijn zoon niet toe te laten op de school.Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

lees verder
9jan2018

Zitting 9 januari - Klacht over politieke gezindheid

Een man stelt dat een bank onderscheid maakt op grond van politieke gezindheid, omdat de bank geen overschrijving toestaat naar een pro-socialistische vereniging, terwijl deze wel worden toegestaan naar een anti-socialistische vereniging.Op zitting krijgen partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. Uiterlijk acht weken hierna doet het College uitspraak.

lees verder