Agenda

25nov2017

Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen

De Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen is in het leven geroepen door de Verenigde Naties en is gekozen omdat er op 25 november 1960 in de Dominicaanse republiek drie politiek activistische vrouwen werden vermoord.

lees verder
27t/m29nov2017

Forum on Business and Human Rights

Van maandag 27 tot en met woensdag 28 november vindt in Genève het 'Global Forum on Business and Human Rights' plaats. Tijdens dit VN-forum is er ruimte om met een diverse groep deelnemers ervaringen te delen en daarnaast te praten over belangrijke mensenrechtenkwesties in de wereldeconomie.

lees verder
30nov2017

Expertmeeting Preventieve Terrorismebestrijding: Veiligheid, Voorzorg en Mens...

Op donderdag 30 november is er een besloten bijeenkomst over de juridische waarborgen in de bestuursrechtelijke aanpak van terrorisme. De bijeenkomst is een gezamenlijk initiatief van het College voor de Rechten van de Mens, Amnesty International Nederland en de Universiteit van Leiden.

lees verder
3dec2017

Internationale dag van mensen met een beperking

In oktober 1992 keurde de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties een resolutie goed waarin 3 december tot Internationale Dag van mensen met een beperking werd verklaard. Deze dag is als aanmoediging om de discussie over mensenrechten en gelijke kansen voor mensen met een beperking op de agenda te houden. 

lees verder
8dec2017

Bijeenkomst: 'Discriminatie, hoe pakken we dat aan?'

Wat is discriminatie en uitsluiting? Hoe werkt dit door in het leven van mensen die hier structureel mee te maken krijgen? Hoe kunnen we discriminatie effectief aanpakken? Deze vragen staan centraal bij de bijeenkomst ‘Discriminatie, hoe pakken we het aan?’ op vrijdag 8 december te Utrecht.

lees verder
8dec2017

Symposium: 'Gender Based Violence and Human Rights - International Persp...

Geweld tegen vrouwen is een van de meest voorkomende schendingen van fundamentele rechten van vrouwen. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie maakt tenminste één op de drie vrouwen wereldwijd een ernstige vorm van fysiek en/of seksueel geweld mee. Maatschappelijke genderongelijkheid en normen die geweld tegen vrouwen legitimeren, houden het geweld in stand.

lees verder