Agenda

27t/m28mrt2017

College aanwezig bij een seminar van de ERA

Van maandag 27 maart tot dinsdag 28 maart houdt de Academie voor Europees Recht (ERA) een seminar over de rechten in de EU van mensen met een handicap en het VN verdrag handicap. Hier komen alle Europese juridische professionals samen die werken met het VN verdrag handicap.

lees verder
27t/m28mrt2017

Vierde bijeenkomst van de COE-FRA-ENNHRI-EQUINET over sociale en economische ...

De Raad van Europa (CoE), het bureau van de Europese Unie voor de grondrechten Europese (FRA), het netwerk van nationale mensenrechtinstituten (ENNHRI) en het Europese netwerk van de voor gelijke behandeling bevoegde instanties (Equinet) organiseren samen voor de vierde keer collaboratiefplatform over sociale en economische rechten.

lees verder
28mrt2017

Adriana van Dooijeweert maakt nominaties bekend tijdens de kinderconferentie

Middelburg heeft 800 jaar stadsrechten en dat vieren ze met een kinderconferentie voor basisschooleerlingen. Tijdens deze conferentie nemen kinderen deel aan een kinderlagerhuisdebat en drie sprekers vertellen over verschillende thema's.

lees verder
28mrt2017

College aanwezig bij dialoogbijeenkomst over de rapportage Duurzame Ontwikkel...

Begin mei ontvangt de Tweede Kamen het rapport over de uitvoering van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDGs) in Nederland. Op dinsdag 28 maart georganiseerd het SDG Charter Nederland een bijeenkomst waar de inhoud van de rapportage besproken wordt en er kan worden gesproken met de schrijvers van de rapportage.

lees verder
30mrt2017

College jurylid tijdens de 'Moot Court' competitie over kinderrechten

Universiteit Leiden organiseert voor de tweede keer een 'Moot Court' competitie over kinderrechten. Hier debateren studenten van 17 universiteiten vanuit de wereld over een fictieve zaak. Op donderdag 30 maart treed een medewerker van het College op als jurylid.

lees verder
4t/m5apr2017

Equinet training over het gebruik van sociale media voor mensenrechten instit...

Van dinsdag 4 april tot en met woensdag 5 april volgt een medewerker van het College een training over het gebruik van sociale media door mensenrechten instituten. Deze training wordt gegeven door Equinet, het Europese netwerk van de voor gelijke behandeling bevoegde instanties. Hier komen medewerkers van alle Europese instanties bijeen om informatie op te doen.

lees verder